Puraviem piemīt daudz vērtīgu īpašību – tie spēcina organismu, stiprina imunitāti, kā arī aktivizē vielmaiņu. Tos mēdz izmantot, ja gribas atbrīvoties no liekā svara. Pagatavosim no tiem arī zupu!

Reklāma
  • 450 g puravu
  • 200 g ziedkāpostu
  • 200 g kartupeļu
  • 200 g burkānu
  • 200 g selerijas sakņu
  • sauja sīki sagrieztu pētersīļu
  • vārīta ola

Notīra visus dārzeņus, sagriež un liek katlā, izņemot ziedkāpostus un pētersīļus. Uzlej ūdeni un uzvāra, tad katlam noņem vāku un uz lēnas uguns turpina vārīt 40 minūtes. Pievieno ziedkāpostus, vāra vēl 15 minūtes, pēc tam sablendē. Servējot zupai uzbārsta sīki sagrieztus pētersīļus un pieliek sakapātu olu.