Veģetārā brokoļu zupa derēs pat tiem, kas skaita kalorijas. Tas nekas, ka garšas buķetei klāt pielikts brūnais cukurs (nieka tējkarotīte!), baltvīns un saldais krējums – pašam brokolim ir ļoti zems kaloriju saturs, vien 30 kcal uz 100 gramiem.

Reklāma
  • 1 kg brokoļu
  • 2 baltie sīpoli
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 150 ml saldā krējuma
  • 40 ml baltvīna
  • 300 ml ūdens
  • 1 tējkarote brūnā cukura
  • olīveļļa
  • sviests
  • sāls, pipari

Sīpolus un ķiploka daiviņas sagriež un apcep eļļā. Lai tos karamelizētu, pieliek nedaudz sviesta un brūno cukuru. Uzbārsta sāli un piparus pēc garšas, pielej baltvīnu un mazliet patvaicē. Pielej ūdeni, pieliek rozetēs sadalītus brokoļus un sautē uz lēnas uguns, līdz tie mīksti. Pielej saldo krējumu, visu pavāra minūtes desmit un sablendē.

Zupa ļoti labi sader ar svaigi ceptu itāļu maizi fokaču.