Klasiskā itāļu virtuves zupa, kas labi noder tievētgribētājiem un ne tikai...
Sastāvdaļas 2 porcijām
- 20 g olīveļļas
- 20 g sīpola
- 100 g burkāna
- 1 selerijas kāts
- 20 g zaļo pākšu pupiņu un dažas sviesta
- 100 g kāposta
- 300 ml buljona
- 1 tomāts
- ½ tējk. rauga pārslu
- kaltēts oregano, baziliks, melnā sāls, pipari, kumīns, sinepes
Pagatavošana
1. Katlā uzkarsē eļļu, pievieno sasmalcinātu sīpolu, cep aptuveni 5 min.
2. Pa vienam pievieno pārējos dārzeņus, katru apcepot 3 min.
3. Pielej buljonu, pievieno sasmalcinātu tomātu, garšvielas un vāra uz lēnas uguns apm. 30 min.
4. Gatavai pārber rauga pārslas, tas piedos sierīgu garšu. Zupa ir garda uzsildīta arī otrajā dienā.
Rauga pārslas ir vērtīga ēdiena piedeva, kurai ir siera un riekstu garša. Pārslas iegūtas no neaktīva rauga. Tajās nav mākslīgo konservantu, krāsvielu, aromatizētāju, tās ir dabīgs produkts.
Vienas porcijas uzturvērtība: OB-3; T-11; OH-12; kcal-156
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.