Gan jau daudziem ir pazīstama izjūta, kad ļoti kārojas kāda saldēdiena, bet negribas tērēt daudz laika tā pagatavošanai. Lūk, dažu ātri pagatavojamu desertu receptes. Šis vienkāršais saldēdiens ir ļoti garšīgs.
Karamelizēts ananass ar ruma krēmu
Sastāvdaļas
- mazs ananass
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes cukura
Krēmam:
- 150 ml saldā krējuma
- 4 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes ruma
Pagatavošana
Saldo krējumu bļodā saputo ar cukuru. Pielej rumu un vēl mazliet puto. Ieliek ledusskapī.Ananasu sagriež četrās daļās. Nomizo, uzmanīgi izgriežot mazos melnos aplīšus un serdi. Pēc tam katru ceturtdaļu sagriež šķēlēs. Katlā uz mērenas uguns izkausē sviestu, tad pieliek cukuru un samaisa. Tiklīdz cukurs sāk karamelizēties, pievieno ananasa šķēles un cep 3-5 minūtes. Šķēles uzmanīgi apgriež otrādi un cep vēl 3-5 minūtes, līdz apbrūninās. Pasniedz karstas ar atdzesētu ruma krēmu.
Saldā krējuma krēma vietā var sajaukt skābo krējumu ar cukuru un rumu.
Jogurts ar augļiem un medu
Sastāvdaļas
- 400 ml bezpiedevu jogurta
- 4 ēdamkarotes šķidra medus
- 2 apelsīni
- 1 sauja pekanriekstu
Pagatavošana
Jogurtu ielej četrās bļodiņās. Nomizo apelsīnu un ar asu nazi izgriež augļa mīkstumu. Apelsīna šķēlītes pievieno jogurtam. Pārlej medu un dekorē ar pekanriekstiem. Apelsīnu vietā var izmantot mandarīnus, greipfrūtu, kivi, persikus vai nektarīnus.
Cepti āboli un rozīnes
Šis vienkāršais saldēdiens ir ļoti garšīgs
Sastāvdaļas
- 1 ābols
- 1 sauja rozīņu
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1 ēdamkarote šķidra medus
Pagatavošana
Ābolu sagriež četrās daļās, izņem serdi. Ābolu ceturtdaļas nomizo un katru sagriež trīs šķēlēs. Katlu sakarsē uz straujas liesmas, izkausē sviestu un pieliek medu. Kad medus uzvārījies, katlā ieliek ābolu šķēles un rozīnes. Cep 4-5 minūtes, līdz tās kļuvušas skaisti brūnas.
Aptauja
Kā jūs visbiežāk taupāt naudu ikdienā?
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.