Trifeles var pagatavot ikviens, tās būs gan izsmalcināts cienasts, gan kārbā glīti sakārtotas – garda dāvana. Katru trifeli liek gofrētā papīra formiņā. To var pasniegt mazā deserta trauciņā ar deserta dakšiņu.
Sastāvdaļas (25 gab.)
- 10 ml brendija
- 50 g saldā krējuma
- 200 g šokolādes ar lazdu riekstiem
- 60 g lazdu riekstu
- 140 g lazdu riekstu rotāšanai
Pagatavošana
1. Šokolādi sasmalcina un izkausē ūdens peldē. Uzvāra saldo krējumu, pievieno sasmalcināto šokolādi un maisot izveido viendabīgu masu. Pievieno un iemaisa brendiju.
2. Lazdu riekstus apgrauzdē, norīvē miziņas un sasmalcina. Sasmalcinātos riekstus pievieno šokolādes masai un samaisa.
3. Kad masa sāk stingt, no tās saveļ apmēram 25 apaļas trifeles.
4. Katru trifeli apviļā sasmalcinātos grauzdētos lazdu riekstos un liek ledusskapī atdzist.
5. Katru atdzesēto trifeli liek gofrētā papīra formiņā un kārto deserta traukā.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.