Ļoti sātīgs un gards ēdiens, bet jāņem vērā, ka svarīga ir kartupeļu izvēle – tiem jābūt daudzmaz vienādiem, labāk gareniem.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 300 g maltas cūkgaļas
  • 2 bekona šķēles
  • 3 vienāda lieluma kartupeļi
  • 2 sīpoli
  • burkāns
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • olīveļļa
  • zaļumi: pētersīļi, dilles, lociņi
  • skābais krējums
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Kartupeļus nomizo, izdobj vidu. Pamatni nogriež, lai kartupeļu pusītes varētu stabili izkārtot karstumizturīgajā traukā. Šoreiz tam jābūt dziļākam.

Bekona šķēles sagriež strēmelēs. Liek uz pannas, pievieno malto gaļu un apcep. Pieber sāli, piparus, vienu sasmalcinātu sīpolu. Samaisa. Masu liek izgrebtajos kartupeļos.

Uz pannas sakarsētā eļļā liek otru sasmalcināto sīpolu un apcep. Tad pieliek sarīvētu burkānu un sasmalcinātus kartupeļus – tos, kas palika pēc kartupeļu izgrebšanas. Pasautē, pievieno tomātu pastu, mazliet ūdens un pieber sāli.

Šo pannas saturu uzmanīgi lej traukā, kur saliktas pildītās kartupeļu pusītes. 

Cep (sautē) cepeškrāsnī 200 oC aptuveni 30 minūtes, līdz kartupeļi mīksti.

Pildītās kartupeļu pusītes pasniedz kopā ar šķidrumu, kurā tie sautējās. Pārkaisa sasmalcinātos zaļumus un uzliek krējuma karoti.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.