Trīs receptes jāņogu laikam. Marmelādei ir bieza un vienmērīga masa, kuru izmanto kūku pildījumiem. Tā ir garda arī ar pankūkām, vafelēm vai grauzdiņiem

Reklāma

Jāņogu marmelāde

Sastāvdaļas

  • litrs balto vai sarkano jāņogu sulas
  • 800 g cukura

Pagatavošana

Sulu lej lielā katlā, pieber pusi cukura un uzvāra. Vāra uz vidējas uguns apmēram 20 minūtes, līdz sula sāk biezēt, tad pievieno atlikušo cukuru, izmaisa un turpina vārīt apmēram 5 minūtes. 

Marmelāde ir gatava, kad, pavelkot ar koka karoti pa katla dibenu, izveidotais celiņš nesaplūst. 

Gatavo marmelādi pilda sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vākiem. Marmelādi uzglabā sausā un vēsā vietā.

Jāņogu sīrups

Jāņogu sīrups.

Vislabāk no sīrupa ir gatavot dzērienus, bet to var izmantot arī deserta mērču gatavošanai.

Sastāvdaļas

  • 1 litrs jāņogu
  • 1,3 kg cukura

Pagatavošana

Sulu lej katlā, pievieno cukuru, sajauc un uzsilda līdz 90 grādu temperatūrai. Karsto sulu, kad cukurs ir izšķīdis, salej sterilās pudelēs vai burkās un aizver ar steriliem vākiem. Uzglabā sausā un vēsā vietā.

Jāņogu ievārījums

Jāņogu ievārījums.

Sastāvdaļas

  • 1 kg sarkano vai balto jāņogu
  • 1 kg cukura
  • ½ glāzes ūdens

Pagatavošana

Ogas notīra no ķekariem. Ūdeni un cukuru savāra sīrupā. Ogas saber verdošā cukura sīrupā, katlu sakrata, lai ogas iegrimst sīrupā, tad turpina vārīt uz vidējas uguns 20 minūtes. Pēc 20 minūtēm pārbauda ievārījuma gatavību. Ar karoti iesmeļ sīrupu un padzesē, ja tas netek nost no karotes, tad ievārījums ir gatavs. Karstu ievārījumu pilda sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vākiem. Uzglabā vēsumā.

 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.