Nopērkot veikalā podiņu ar svaigu baziliku, to var izlietot kulinārijā, bet atlikušos kātiņus ar saknēm pārstādīt dārzā.

Reklāma

Pie vienas tērēšanās tiek gan pie garšaugu pušķīša, gan stādiņiem. Līdzīgi var rīkoties ar citiem garšaugiem, kurus iegādājas veikala dārzeņu nodaļā (rozmarīns, timiāns, piparmētra). 

Timiāns un piparmētra pat var ieaugties un labi pārziemot.

1. Izvēlas kupla bazilika podiņu. Galotnītes līdz pirmajam sāndzinumam no apakšas nogriež. Tās izlieto ēdienu gatavošanai.

Bazilika podiņš.

2. Saknes saplēš pušķīšos.

Sadala saknītes.

3. Aplaista, lai labi ieaugas.

Kārtīgi aplaista.

Baziliku var stādīt gan siltumnīcā, gan uz lauka.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.