Ļoti garda, svaiga un ātri pagatavojama biezpienkūka, kas rotās jebkuru galdu.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 240 g biezpiena
  • 240 g krēmsiera
  • 75 g sviesta cepumu
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 2 olas
  • 1 citrons

Pagatavošana

Ar mīklas rulli vai stikla pudeli sadrupina cepumus. Sviestu izkausē uz lēnas uguns, tad sajauc ar cepumu drumstalām. Maisījumu liek kūku veidnē (Ø 18 cm) un izlīdzina. 

Izspiež citrona sulu. Krēmsieru, biezpienu, cukuru, olas un citrona sulu samaisa ar putojamo slotiņu vai sakuļ blenderī, līdz masa kļūst viendabīga. 

Cepumu drumstalu pamatni noklāj ar krēma masu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 45 minūtes. 

Atdzesē un kūku uzmanīgi izņem no veidnes.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.