Cukīni ziedus bez sirdsapziņas pārmetumiem varam nogaršot pirms salnām, kad tiem vairs nebūs lemts izaugt par augļiem. Vai arī jau laikus izņemt no cera pārāk dāsni saziedējušos, ja ir bažas, ka raža būs pārlieku bagāta. Gatavošanai vai pildīšanai jāizvēlas vīrišķie ziedi.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 8 cukīni ziedi, 5 olas
  • 5 ēdamkarotes ūdens
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 100 svaiga kazas sierra vai Ricotta siera
  • Pētersīļu vai bazilika lapiņas

Pagatavošana

  1. Nomazgā un nosusina cukīni ziedus.
  2. Olām pievieno ūdeni un sakuļ. Maisījumam pievieno cukīni ziedus. Pievieno sāli, ja vēlas, arī nedaudz cukura.
  3. Teflona pannā izkausē sviestu, kad tas sāk čurkstēt, pievieno sakulto olu un ziedu maisījumu. Pēc pāris minūtēm, kad olas sāk sabiezēt, pievieno siera gabaliņus. Turpina cept, neļaujot omletei palikt sausai. Lai omlete sarecētu, uzliek vāku, nogriež uguni un olai ļauj sarecēt.
  4. Nekavējoties ceļ galdā. Var pasniegt ar grauzdētu čabatu vai bageti un garšaugu sviestu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.