Interesanta un, pateicoties ķiploka klātbūtnei, diezgan pikanta kombinācija. Bagātīga garša, turklāt šī ir garda piedeva gaļai. Var arī uzziest uz maizes šķēles.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 300 g biešu

  • 300 g brūkleņu

  • 3 ķiploka daiviņas

  • 100 g jeb pamatīga karote 
medus

  • pētersīļu saišķis

  • piparmētru saišķis

  • sāls


Pagatavošana

Veselu bieti ietin folijā un aptuveni pusstundu cep cepeškrāsnī. 

Bietes.

Nedaudz atdzesē, nomizo un sagriež gabaliņos. Ķiploka daiviņas plāni sašķērē.


Brūklenes sablendē, tad izspiež caur sietu (to var nedarīt, ja netraucē miziņas). 

Uz uguns liek katlu ar biezu dibenu, uzvāra brūklenes, bietes, ķiploku, medu un ļauj, lai biezenis virst uz lēnas uguns aptuveni 10 minūtes. Mirkli pirms beigām iemaisa smalki sakapātus pētersīļus un piparmētras. Pilda sterilās burciņās, lēnām atdzesē un glabā vēsumā.


Brūkleņu ievārījums.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.