Parasti par kabaču ražu nevienu mazdārziņa saimnieci nedzird sūkstāmies. Drīzāk notiek pretējais – šie gurķa radinieki tiek piedāvāti darbabiedriem, radiem, kaimiņiem, jo paši vairs nespēj bagātīgo ražu notiesāt. No kabačiem var ne vien pagatavot veselīgus un garšīgus ēdienus, bet arī salātus ziemai.
Sastāvdaļas
- 1 kg kabaču
- 2 burkāni
- 2 lieli tomāti
- 1 sarkanā paprika
- 3–4 ķiploka daiviņas
- 1 sarkanais čili
- 1 ēdamkarote sinepju sēklu
- sauja bazilika lapu
- 100 ml augu eļļas
- 3 ēdamkarotes 9% galda etiķa
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 ēdamkarorote sāls
Pagatavošana
Kabačus, tomātus un papriku sagriež mazos gabaliņos, burkānus sarīvē, ķiploka daiviņas un čili sasmalcina. Visu liek katlā, pieber sinepju sēklas, sāli, cukuru, pielej eļļu.
Uzvāra un, reizēm apmaisot un neuzliekot vāku, dārzeņus karsē uz lēnas uguns 40–45 minūtes.
Vārīšanas vidū pievieno sasmalcinātu baziliku. Kad dārzeņi mīksti, pielej etiķi, minūti vēl pavāra. Ja nepieciešams, var vēl pievienot cukuru un sāli.
Liek izkarsētās burkās un aizvāko.