Maigos cukīni var pasniegt kā piedevu pie gaļas vai arī gatavot salātos.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg cukīni
  • 1 ķiploka galviņa
  • 4 salvijas lapas
  • 600 ml ūdens
  • 300 ml etiķa
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • Eļļa pēc vajadzības

Pagatavošana

  1. Cukīni sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs. Ķiploka galviņu sadala daiviņās un tās notīra.
  2. No ūdens, etiķa, sāls, cukura un salvijas lapiņām uzvāra marinādi. Tajā saber cukīni šķēles un ķiploka daiviņas, pavāra uz lēnas uguns 5 minūtes. Tad cukīni šķēlītes un ķiploku izņem no marinādes un rūpīgi notecina.
  3. Cukīni šķēlītes un ķiploka daiviņas saliek sterilās burkās un pārlej ar eļļu, lai dārzeņi ir pilnībā pārklāti. Burkas aizvāko ar steriliem vākiem. Uzglabā sausā, vēsā vietā. Cukīni pusītes ēd kā piedevu. Palikušo eļļu var izmantot salātu pārliešanai.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.