Cukīni un āboli abi ir rudens augļi. Viens maigu garšu, otrs ar skābenu raksturu. Tos apvieno rūgteni asās sinepes.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • Cukīni (apmēram 600 g)
  • 2 skābi āboli
  • ½ litrs rīsu etiķa
  • 150 g cukura
  • 1 buntīte diļļu
  • 50 g sinepju graudiņu
  • 5 lauru lapas

Pagatavošana

  1. Cukīni gareniski pārgriež uz pusēm, tad katru pusi gareniski sagriež 8 daļās (daivās).
  2. Ābolus nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem serdes, tad sagriež šķēlēs.
  3. Katlā lej ūdeni, etiķi, pievieno cukuru un uzkarsē, pievieno sagrieztos cukīni un ābolu šķēlītes. Visu uzvāra, nogriež uguni un cukīni un ābolu šķēlītes atstāj uz 24 stundām, lai ievelkas.
  4. Ar putu karoti izņem no marinādes un saliek sterilās burkās. Burkās pievieno rupji saplucinātas dilles (apmēram 3 cm garumā), sinepju graudiņus, lauru lapas. Marinādi vēlreiz uzvāra un pārlej pāri cukīni un āboliem. Nekavējoties burkas aizvāko ar steriliem vākiem. Konserviem ļauj ievilkties vismaz vienu nedēļu.
  5. Marinēto cukīni pasniedz ar cūkgaļas cepeti vai putnu gaļu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.