Cukīni un āboli abi ir rudens augļi. Viens maigu garšu, otrs ar skābenu raksturu. Tos apvieno rūgteni asās sinepes.
Sastāvdaļas
- Cukīni (apmēram 600 g)
- 2 skābi āboli
- ½ litrs rīsu etiķa
- 150 g cukura
- 1 buntīte diļļu
- 50 g sinepju graudiņu
- 5 lauru lapas
Pagatavošana
- Cukīni gareniski pārgriež uz pusēm, tad katru pusi gareniski sagriež 8 daļās (daivās).
- Ābolus nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem serdes, tad sagriež šķēlēs.
- Katlā lej ūdeni, etiķi, pievieno cukuru un uzkarsē, pievieno sagrieztos cukīni un ābolu šķēlītes. Visu uzvāra, nogriež uguni un cukīni un ābolu šķēlītes atstāj uz 24 stundām, lai ievelkas.
- Ar putu karoti izņem no marinādes un saliek sterilās burkās. Burkās pievieno rupji saplucinātas dilles (apmēram 3 cm garumā), sinepju graudiņus, lauru lapas. Marinādi vēlreiz uzvāra un pārlej pāri cukīni un āboliem. Nekavējoties burkas aizvāko ar steriliem vākiem. Konserviem ļauj ievilkties vismaz vienu nedēļu.
- Marinēto cukīni pasniedz ar cūkgaļas cepeti vai putnu gaļu.