Ābolu zefīrs nav uzglabājams ilgstoši, bet kādu mēnesi gan. Tikai jāņem vērā, ka tas kļūs arvien nobriedušāks – arvien vairāk sakaltīs. Zefīrus var likt vienā kārtā kartona kārbiņā. Iegūsi jauku dāvanu. Ar zefīriem var rotāt kūkas vai vienkārši panašķēties pie tējas vai kafijas.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 400 g ābolu
  • 30 g želatīna
  • 80 ml ūdens
  • 300 g cukura
  • 2 olu baltumi
  • Citronskābe

Pagatavošana

Ābolus izcep un izberž caur sietu. Želatīnu pārlej ar istabas temperatūras 40 ml ūdens un uzbriedina un izkarsē karsta ūdens peldē.  

Katliņā ielej 40 ml ūdens, pieber cukuru un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz cukura sīrups ir gatavs: ja sīrupu iepilina glāzē, tad veidojas bumbiņa un cukurs neizšķīst ūdenī. Izkausēto želatīnu pievieno cukura sīrupam un iemaisa.

Atdzisušajam ābolu biezenim pievieno palikušo cukuru un puto. Pēc brīža pievieno olu baltumus un turpina putošanu, līdz veidojas baltas stingras putas. 

Pakāpeniski pievieno un ieputo karsto sīrupu, līdz masa veidojas saturīga un līp pie slotiņām.

Masu pilda konditorejas maisiņā un izspiež bezē cepumu formā uz cepamā papīra. Zefīra masu var arī izlikt uz cepamā papīra un vienmērīgi izlīdzināt.

Zefīru kaltē istabas temperatūrā apmēram 3 stundas, tad bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru un patur vēl vienu stundu. Plāksnē izlīdzināto zefīra masu pirms sagriešanas gabaliņos bagātīgi pārkaisa ar pūdercukura kārtu.

Āboli.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.