Aronijas ar cidonijām ir labi sabiedrotie, jo aronijas satur maz skābes un ir sīvas, savukārt cidonijas satur skābi un ir aromātiskas. Skābums noņem sīvo garšu.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg aroniju
  • 400 g cidoniju
  • 1–1,5 kg cukura
  • 1 glāze ūdens

Pagatavošana

Katlā ber aronijas, pievieno ūdeni un karsē uz lēnas uguns, līdz tās sāk izjukt. Pieber cukuru, samaisa un turpina vārīt vēl 5–10 minūtes.

Aronijām pievieno smalkās šķēlītēs sagrieztas cidonijas un turpina vārīt, līdz ievārījums ir gatavs – sabiezējis un cidoniju šķēlītes ir kļuvušas caurspīdīgas.

Gatavo ievārījumu pilda sterilās burkās un aizvāko. Burkas uzglabā vēsā, tumšā vietā.

Cidonijas.

Zināšanai!

Kā nosaka ievārījuma gatavības pakāpi

  •  Ja uz atdzesēta šķīvja uzpilinot sīrupa pilienu, tas neizplūst.
  • Ogas kļūst caurspīdīgas, tās var labi samaisīt, un ogas nogrimst sīrupā.
  •  Ievārījumam vairs neveidojas putas.

Kā ievārījumu uzglabāt

Gatavo ievārījumu ieteicams pildīt mazās burciņās, lai vienā atvēršanas laikā visu var apēst. Ievārījumu vēl karstu pilda sterilās burkās un aizver ar plastmasas un metāla vāciņiem. Ievārījumu var saliet burkās un atdzesēt, tad tam virsū liek spirtā samērcētu pergamenta aplīti.

Cukuru nedrīkst žēlot.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.