Ar olu baltumiem gatavotā pastila ir poraina, viegla un garšīga. Var arī paspēlēties - lai iegūtu krāsainu pastilu, dažādas krāsas pastilas var salikt citu uz citas.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg ābolu masas
  • 500 g cukura
  • 2 olu baltumi

Pagatavošana

Ābolus var sautēt, bet gardāka masa būs no cepeškrāsnī ceptiem āboliem. Vienalga – ceptus vai sautētus ābolus izberž caur sietu.

Iegūto ābolu masu saputo, pievieno cukuru un turpina putošanu, līdz cukurs ir izkusis un masa gaisīga. Atsevišķi saputo olu baltumus stingrās putās. Saputotos olu baltumus iecilā ābolu masā.

Saputoto masu izlīdzina uz cepamā papīra 1,5–2 cm biezumā. Cepamo papīru ar masu uzmanīgi uzliek uz cepeškrāsns restēm.

Restes liek cepeškrāsnī un pastilu karsē sākotnēji 60–70 °C temperatūrā, vēlāk 40–50 °C temperatūrā. 

Žāvē, līdz to var noņemt no papīra un sarullēt kā biskvītu. 

Pastilu ietin pārtikas plēvē vai pergamenta papīrā. Uzglabā sausā, vēsā vietā. 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.