Uz dzīvas uguns gatavots ēdiens vienmēr ir garšīgāks. Tas ir tik karsts, ka var apdedzināt lūpas, tajā pašā laikā tas vilina ar neatkārtojamo dūmu smaržu un garšu.

Reklāma

Kaut kur netālu krūmājā vītero putni. Pamazām satumst, un silda ne tikai ēdiens, bet arī ugunskura ogles, piešķirot maltītei īpašu romantiku, ļaujot izbaudīt izjūtas, kas savulaik vienojušas mūsu senčus, kad par indukcijas plīti ar tās piedāvātajām ērtībām neviens pat nesapņoja.

Uz ugunskura gatavotam ēdienam cita garša.

Kebabs lavašā

Sastāvdaļas

  • lavaša plāksnes
  • liellopa gaļa
  • dārzeņi
  • zaļumi (dilles, sīpolloki, pētersīļi)
  • ķimenes
  • sāls, pipari
Kebaba sastāvdaļas.

Pagatavošana

Liellopa gaļu samaļ, bagātīgi pievieno sakapātus zaļumus, šķipsnu ķimeņu, sāli un piparus pēc garšas un rūpīgi samīca. 

Jo ilgāk gaļa tiks mīcīta, jo masa būs vijīgāka. 

Ap bambusa iesmiņiem veido nelielas desiņas Ø 2–3 cm un cep uz oglēm gatavas. 

Kad gaļa izcepusies, to pasniedz kopā ar svaigiem tomātiem, sarkano sīpolu, gurķīšiem un citiem dārzeņiem un mērci, ietītu lavašā, vai atsevišķi.