Talkas diena pavasarī var būt arī grilēšanas sezonas atklāšana. Galvenie ēdiena priekšnoteikumi – lai ir sātīgs, karsts, viegli pagatavojams, transportējams un arī viegli apēdams.

Daļu no ēdamā var pagatavot jau iepriekšējā vakarā. Līdzņemšanai ir visādas kārbas ar hermētiski noslēdzamiem vākiem. Pēc iespējas mazāk trauku. Vislabāk kartona, ko pēc tam var sadedzināt, vai metāla, ko mājās pēc tam izmazgāt.

Šašliks sarkanvīna marinādē

Tikko Lieldienās visi krāsoja olas sarkanvīnā. Kāpēc gan nepamēģināt marinēt gaļu sarkanvīnā? Te gan saldais vai pussaldais nederēs, vajadzēs skābu un sausu.

Uz 1 kg gaļas:

  • 500 ml sausā vīna
  • 50 ml 3% etiķa
  • sāls, cukurs
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • saberzti melnie pipari vai 5 piparu maisījums
  • 3 lauru lapas
  • 3 krustnagliņas
  • kadiķa ogas
  • citrona miziņa

Gaļu sagriež gabaliņos. Ierīvē ar pipariem, lauru lapām, krustnagliņām, kadiķu ogām un citrona miziņu. 

Liek emaljētā traukā, apslaka ar vīna, etiķa, eļļas, sāls un cukura maisījumu. 

Marinē vienu dienu. Tad uzdur uz iesmiem un cep.