Ātri un vienkārši pagatavojams kārums, kuru var likt arī skolas bērna pusdienu kārbiņā.
Sastāvdaļas (25 bumbiņas)
• 360 g biezpiena
• 50 g brūnā karamelizētā cukura
• 50 g kaltētu dzērveņu
• 50 g kaltētu aprikožu
• 120 g kokosa skaidiņu
Pagatavošana
Biezpienam pieber brūno karamelizēto cukuru un sajauc, līdz veidojas viendabīga masa. Ja biezpiens ir graudains, to izmaļ gaļas mašīnā. Dzērvenes un aprikozes sagriež mazos, 3 x 3 mm gabaliņos un pievieno biezpiena masai. Pēc tam pieber 50 g kokosa skaidiņu.
Samīca un ar mitrām rokām veido valrieksta lieluma bumbiņas, ko apviļā atlikušajās kokosa skaidiņās. Ievieto ledusskapī, lai sastingst.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu