Gards saldēdiens, kas rotās saimes galdu gan ikdienā, gan svētkos.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 200 g biezpiena
  • 100 g pūdercukura
  • 100 g skābā krējuma
  • 100 g saldā krējuma
  • 4 ēdamkarotes mandeļu liķiera
  • pusēdamkarote šķīstošās kafijas
  • 500 g konservētu ķiršu
  • 100 g bezē cepumiņu
  • 1–2 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

Biezpienu saputo ar pūdercukuru un skābo un saldo krējumu. Pievieno 2 ēdamkarotes mandeļu liķiera, šķīstošo kafiju un samaisa. Tad krēmu liek ledusskapī.

Ķiršiem izņem kauliņus, ja tas jau nav izdarīts. Pārlej ar atlikušo liķieri. 

Biezpiena krēmu liek deserta trauciņos. Uz krēma vainaga formā kārto ķiršus. Pārkaisa ar bezē cepumiņiem. Pasniedz ar tasi stipras kafijas.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.