Rukola ir ļoti veselīga, jo satur A un C vitamīnu un daudz minerālvielu. Tā organismam dod enerģiju.
Sastāvdaļas
- 175 g rukolas
- 2 avokado
- 4 greipfrūti
- 125 g žāvēta šķiņķa
Mērcei:
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 2 tējkarotes ābolu etiķa
- 1 tējkarote sinepju
- pipari
- sāls
Sastāvdaļas
Greipfrūtus nomizo, no daiviņām ar nazi atdala balto plēvīti. Daiviņas liek traukā, izlasa sēkliņas. Šķiņķi sagriež aptuveni 2,5 cm garās sloksnītēs. Avokado nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Pagatavo mērci, sajaucot sastāvdaļas.
Uz liela šķīvja kārto rukolu, tai uzslaka aptuveni trešdaļu mērces, tad uz rukolas liek avokado šķēlītes un greipfrūtu daiviņas.
Salātu centrā novieto saritinātas šķiņķa sloksnītes. Salātus pārlej ar atlikušo mērci.
Mērces garšu var bagātināt ar rozmarīnu, mārsilu, piparmētrām, maurlokiem vai pētersīļiem. Var pievienot arī ķiplokus, šalotes sīpolus, mārrutkus un medu.