Rukola ir ļoti veselīga, jo satur A un C vitamīnu un daudz minerālvielu. Tā organismam dod enerģiju.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 175 g rukolas
  • 2 avokado
  • 4 greipfrūti
  • 125 g žāvēta šķiņķa

Mērcei:

  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 2 tējkarotes ābolu etiķa
  • 1 tējkarote sinepju
  • pipari
  • sāls

Sastāvdaļas

Greipfrūtus nomizo, no daiviņām ar nazi atdala balto plēvīti. Daiviņas liek traukā, izlasa sēkliņas. Šķiņķi sagriež aptuveni 2,5 cm garās sloksnītēs. Avokado nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Pagatavo mērci, sajaucot sastāvdaļas.

Uz liela šķīvja kārto rukolu, tai uzslaka aptuveni trešdaļu mērces, tad uz rukolas liek avokado šķēlītes un greipfrūtu daiviņas. 

Salātu centrā novieto saritinātas šķiņķa sloksnītes. Salātus pārlej ar atlikušo mērci.

Mērces garšu var bagātināt ar rozmarīnu, mārsilu, piparmētrām, maurlokiem vai pētersīļiem. Var pievienot arī ķiplokus, šalotes sīpolus, mārrutkus un medu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.