Recepte noderēs laiskai vasaras dienai, kad nav vēlmes ilgi stāvēt pie plīts.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 125 g vārītu spageti
- 100 ml piena
- 6 olas
- 160 g rīvēta cietā siera
- 150 g saldētu spinātu
- 1,5 ēdamkarotes svaiga sasmalcināta bazilika
- pustējkarotes sāls
- šķipsna maltu melno piparu
Pagatavošana
Izvārītus un atdzesētus spageti sagriež gabaliņos. Sietā atkausē spinātus. Tad spageti sajauc ar spinātiem, baziliku, abiem sieriem, sāli un pipariem.
Spageti maisījumu liek ietaukotā cepamtraukā. Olas sakuļ ar pienu un pārlej spageti maisījumam.
Sacepumu cep cepeškrāsnī 200 oC aptuveni 30 minūtes. Pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem.
Spinātus var aizstāt ar nedaudz apbrūninātiem purava un šķiņķa gabaliņiem.