Vistas filejas austrumniecisko garšu mērcītē garšos kopā ar rīsiem, taču sader arī ar kartupeļiem, pastu vai griķiem. 


Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 vistas filejas 

  • 1 sīpols

  • 3 ķiploka daiviņas 

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas 

  • sāls, pipari, 

  • ingvera saknes gabaliņš (2–3 cm) 

  • 1 kārbiņa kokospiena 

  • 1 ēdamkarote laima sulas un miziņa 

  • 1 tējkarote brūnā cukura 

  • kinza, lociņi 



Pagatavošana

Vistas fileju sagriež mazākos gabaliņos (var izmantot mazās filejas), pārkaisa ar sāli un pipariem. 


Sagriež sīpolu, apcep sakarsētā eļļā. Pievieno filejas gabaliņus un maisot cep 5–7 minūtes. Gaļu noņem no pannas. 


Ķiplokspiedē izspiež ķiploka daiviņas. Uz smalkas rīves sarīvē ingvera saknīti. Liek uz pannas un apcep. Pielej kokospienu, laima sulu un uzrīvē laima miziņu. 

Iemaisa mērcē cukuru un vāra aptuveni 10 minūtes, līdz tā kļuvusi biezāka. 


Pievieno apceptos filejas gabaliņus un pavāra pāris minūšu. Pieber sāli, piparus pēc garšas. Pārkaisa sagriezto kinzu un lociņus. 


Zaļumi.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.