Tomātu un gurķu salāti ar dillēm un krējumu vai lapu salāti ar tomātiem, gurķiem, redīsiem, lociņiem un dillēm, neapšaubāmi, ir garšīgi. Bet dažkārt gribas paspert soli sāņus no ierastā un pagatavot atšķirīgus salātus.

Reklāma

Tomātu un fenheļa salāti

  • 2 vidēji lieli fenheļa bumbuļi ar kātiem un lakstiem
  • 1 liels tomāts (vai divi mazi)
  • 1 buntīte koriandra
  • 3 ēdamkarotes koriandra sēklu

Mērcei:

  • 1 ēdamkarote sezama sēklu eļļas
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • nedaudz citrona sulas
  • svaigi malti pipari
  • sāls

Fenheļiem nogriež cietos kātus un bumbuļus saēvelē smalkās strēmelītēs. Zaļumus pataupa. Tomātam izņem serdīti un mīkstumu sagriež vidēji lielos gabaliņos. Koriandra lapiņas noplūc no kātiņiem un kopā ar fenheļa zaļumiem rupji sakapā.

Bļodā ielej citrona sulu, balzametiķi, eļļu, pieber sāli, piparus un samaisa. 

Tad iecilā fenheļus, tomātus, koriandra lapiņas un sezama sēklas. Salātus atstāj 15–20 minūtes, lai garšas ievelkas, un tikai tad pasniedz.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.