Gurķi ar tomātiem labi saskan gan garšas, gan konsistences ziņā: gurķa kraukšķīgums ar tomāta sulīgumu.
Sastāvdaļas divām 3 litru burkām
- Nelieli gurķi
- Nelieli tomāti
- 2 mārrutku lapas
- Dilles
- 6 nelieli sīpoli
- 6 ķiploka daiviņas
- 2 saldās paprika
- 1 čili pāksts
- 1 burkāns
- 6 lauru lapas
- 1 ēdamkarote smaržīgo piparu
Marinādei
- 3 litri ūdens
- 250 g cukura
- ½ glāzes sāls
- 9% etiķis
Pagatavošana
1. Katras burkas dibenā liek sagrieztu mārrutku lapu, dilles, mazus sīpolus, ķiploka daiviņas, četrās daļās sagrieztu saldo papriku bez sēklām, pāris šķēlīšu burkānu, gabaliņu čili, pusi no divām burkām paredzētajām lauru lapām, pusi – smaržīgajiem pipariem.
2. Virsū liek gurķus un tomātus. Visu pārlej ar verdošu ūdeni.
3. Pēc 15 minūtēm ūdeni nolej katlā. Ūdenim pievieno cukuru, sāli un uzvāra.
4. Katrā burkā ielej 70–80 ml etiķa, pārlej ar verdošu marinādi. Burkas nekavējoties aizvāko, apgriež otrādi. Burkas apsedz ar segu un atstāj lēnām atdzist.
5. Konservus uzglabā pagrabā vai vēsā vietā.