Asāku gastronomisko izjūtu cienītājiem patiks šis tomātu čatnijs. Tā ir laba piedeva pastai, gaļas ēdieniem, mērcēm, zupām. Bet labi garšo kā smēriņš uz maizītes.

Reklāma
  • 2 kg tomātu
  • 500 g sīpolu
  • 450 ml vīna etiķa
  • 250 g cukura
  • 2 ķiploki
  • 1 ēdamkarote maltas paprikas
  • 1 tējkarote sinepju sēklu
  • 1 tējkarote malta čili vai Kajennas piparu

Tomātus blanšē, novelk miziņu un sagriež mazos gabaliņos. Sasmalcina sīpolus, ķiploka daiviņas izspiež ķiplokspiedē. Visus liek katlā, uzlej pusi no vīna etiķa. Uzvāra un uz mazas uguns maisot vāra 25–30 minūtes.

Pieber cukuru, garšvielas: papriku, piparus, sinepju graudiņus un turpina vārīt uz lēnas uguns vēl stundu, līdz masa sabiezē. Pielej atlikušo vīna etiķi un samaisa.

Karstu lej tīrās burciņās un uzreiz aizvāko. Uzglabā vēsā vietā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.