Vasaras auksto zupu variācijas katram savas - gan klasiskais marinēto biešu un kefīra salikums, gan tomātu gaspačo, bet būtība viena - tās ir ātri un viegli pagatavojamas un lieliski atsvaidzina. Sastāvdaļas lielākoties ir svaigas un ēdiens top pēc salātu principa.

Reklāma

Baltā aukstā zupa, 7 l katlam

  • 2 kg svaigu gurķu
  • 1 kg sarkano vai balto redīsu
  • 0,8–1 kg lapu salātu
  • 200 g maurloku
  • 150–200 g sīpolloku
  • 200 g diļļu
  • 6 l kefīra
  • čili mērce
  • pipari, sāls
  • krievu sinepes

Pagatavošana

Gurķus un redīsus sarīvē salmiņos, salātus, lociņus un dilles sagriež. 

Kefīrs.

Pielej kefīru, kam pikantumam pievienota čili mērce, krievu sinepes, pipari un sāls.

Lai zupa būtu tumīgāka un sātīgāka, kefīram ūdeni nepievieno.

Ja aukstai zupai izmantotas paniņas vai vājpiena kefīrs, zupa būs šķidrāka. 
 

Īpašajam aukstās zupas kefīram sāls ir jau pievienots, tāpēc jāuzmanās to nepārdozēt.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.