Šie salāti labi garšo gan auksti, gan arī siltā veidā.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 400 g saldētu garneļu
  • 4 tomāti
  • 2 cukīni
  • 1 salātu galviņa
  • 1 čili
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 7 ēdamkarotes olīveļļas
  • 3 ēdamkarotes balzametiķa
  • 4 ēdamkarotes ābolu sulas
  • 1 tējkarote sakapāta svaiga timiāna
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļumu
  • malti melnie pipari
  • sāls, cukurs

Pagatavošana

Atlaidina garneles, ķiploka daiviņas izspiež caur spiedi, čili izņem sēkliņas un to sasmalcina. 

Marinādei sajauc 3 ēdamkarotes olīveļļas, čili, ķiploku un timiānu, tad pārlej garnelēm un marinē 2 stundas. 

Pēc tam garneles izņem no marinādes un ātri apcep 1 ēdamkarotē olīveļļas. Pārkaisa ar sāli un pipariem.

Tomātus sagriež daiviņās, cukīni salmiņos, salātus saplucina. Mērcei sajauc 3 ēdamkarotes olīveļļas, balzametiķi, ābolu sulu, zaļumus, sāli, piparus un cukuru. Dārzeņus kārto uz šķīvja, pārlej mērci un pievieno garneles.

Garneles.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.