Pagatavo rīsus par trešdaļu vairāk, nekā tev vajag pamatēdienam. Trešdaļu pārliec citā bļodā.
Pamatēdienam domātos atstāj katlā. Padari tos interesantākus, pievienojot krāsainus saldētos dārzeņu gabaliņus un tīkamākās garšvielas, pieliec piciņu sviesta un nedaudz saldā krējuma (vai tev pieņemamu veģetāro analogu), nedaudz pasutini, kamēr dārzeņi gatavi un garšas sadraudzējušās. Pasniedz tāpat vai kopā ar salātiem un zivi vai gaļu un mērci.
Saldajam domātie tikmēr būs atdzisuši. Skaties, kas tev garšo un ir mājā pieejams – smalki sagrieztas sukādes, žāvēti augļi, rozīnes, drupināti riekstiņi u.tml. Rūpīgi sajauc. Sakul putukrējumu un iecilā rīsu-kārumu masā. Ja tev ir ogu vai augļu pulveri, vari krēmam piešķirt interesantas krāsas, kombinēt dažādu krāsu variācijas. Arī pasniegšanā ir daudz vietas fantāzijai – tāpat, ar augļiem, ķīseli, blenderētu augļu-ogu mērcēm.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.