Vienkārša, garda un sātīga uzkoda tomātu laikam, turklāt tajā var likt lietā no pusdienām pāri palikušos rīsus.
Sastāvdaļas
- 8 lieli tomāti
- 200 g rīsu
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- liela sauja piparmētras zaļo lapiņu
- pētersīļi
- sāls, malti melnie pipari
Pagatavošana
Tomātiem nogriež micīti, uzmanīgi izņem mīkstumu un liek bļodā. Iegūtajos tomātu trauciņos iekaisa sāli un ar griezuma vietu uz leju liek caurdurī vai uz papīra dvieļa, lai tie atsulojas.
Pannā sakarsētā eļļā ieber smalki sagrieztus sīpolus un pasautē 5–6 minūtes, pievieno sasmalcinātus ķiplokus un iemaisa tomātiem izņemto mīkstumu. Sautē 15 minūtes, līdz mērce sabiezējusi. Pieber sāli, piparus.
Sālsūdenī izvāra rīsus (8–10 min), līdz tie gandrīz gatavi. Nokāš un pievieno mērcei, samaisa un sautē 10–15 minūtes. Noņem no uguns un atdzesē. Pārkaisa smalki sagrieztas piparmētras, pētersīļus, uzslaka eļļu, samaisa.
Dziļā karstumizturīgā traukā liek tomātus. Katrā pusītē pilda rīsu mērci un uzliek vāciņu.
Apslaka ar eļļu un cep cepeškrāsnī 190 grādos 30–35 minūtes, līdz tomāti gatavi.