Vafeles Eiropā ceptas jau no 12. gs., kad tika izmantotas veramas dzelzs pannas, kuras lika uz atklātas uguns. Īpaši iecienītas vafeles bija Holandē un Vācijā. Uz Ziemassvētkiem vafeles cepa sirsniņu formā. Tagad vafeļu cepšanai izmanto elektriskās pannas.

Reklāma

Sastāvdaļas


  • 250 g miltu

  • 40 g cukura

  • 100 g sviesta

  • 15 g rauga
  • 250 ml skābā krējuma

  • 250 ml piena

  • 2 olas

  • ½ citrona rīvētas miziņas

  • 1 šķipsna sāls

  • Pūdercukurs apkaisīšanai


Pagatavošana

1. Mīkstam sviestam pievieno cukuru un puto, tad pa vienai pieputo olas, sāli, citrona miziņas, miltus un skābo krējumu. 


2. Remdenā pienā iedrupina un izšķīdina raugu, tad ar pienu pievieno mīklai. Masu puto ar koka karoti, līdz veidojas burbuļi un mīkla atlec no bļodas malām. Mīklu atstāj uz 30 minūtēm ievilkties. 


3. Vafeļu pannu uzkarsē, ieziež ar sviestu, liek mīklu un cep vafeles, līdz tās ir zeltainas. Gatavās vafeles apkaisa ar pūdercukuru un atdzesē.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.