Ja ielasītas tikai dažas baravikas, zupā klāt der arī gailenītes un citas sēnes. Īpašu garšuzupai piešķirs pāris pilieni trifeļu eļļas.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 200 g svaigu/saldētu baraviku
- 3 kartupeļi
- 2 burkāni
- 2 šalotes sīpoli
- 1 ķiploka daiviņa
- olīveļļa
- trifeļu eļļa
- timiāns, pētersīļi
- vistas buljons
Pagatavošana
Olīveļļā apcep sīki sagrieztus sīpolus un rīvētus burkānus. Atsevišķi sacep gabaliņos sagrieztus kartupeļus. Tiem pieliek sagrieztas sēnes, apceptos burkānus ar sīpoliem. Pievieno timiānu un, ja vajag, sāli, piparus.
Uzlej vistas buljonu un vāra, līdz kartupeļi mīksti.
Ja pirms pasniegšanas zupai piepilinās mazliet trifeļu eļļas, tā būs īpaši aromātiska.