Pikantie ingvera cepumi labi garšos ar ingvera liķieri. Ingvera gabaliņus, kas bijuši liķiera sagatavē, pikantumam var likt uz cepumu mīklas.

Reklāma

Sastāvdaļas


  • 1 ola

  • 3 olu dzeltenumi

  •  250 g pūdercukura

  • 250 g miltu

  •  1 ēdamkarote sasmalcināta ingvera

  •  Ingvera gabaliņi no ingvera liķiera sagataves


Pagatavošana

1. Olu, olas dzeltenumus un pūdercukuru savieno bļodā un liek ūdens peldē. Masu puto, līdz veidojas bieza un vijīga masa. Tad izņem no ūdens peldes un, nepārtraukti maisot, atdzesē. 


2. Miltus sajauc ar sasmalcinātu ingveru un pievieno olu masai. Samīca mīklu. 


3. Virsmu nokaisa ar miltiem, mīklu izveltnē ½ cm biezumā un ar glāzi vai apaļu veidni izspiež mīklas aplīšus 4–5 cm diametrā. 


4. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru, liek mīklas aplīšus, katram virsū uzliek krikumu ingvera saknes no liķiera sagataves. Cepumus uz plāts atstāj 1 stundu, lai mīkla ievelkas.


5. Cepamo plāti liek līdz 180 grādu temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes. 

Karstus cepumus uzmanīgi noņem no plāts un dažas dienas tur, lai tie top mīkstāki. Tikko izcepti ingvera cepumi ir ļoti cieti.

Ingvera liķieris

Sastāvdaļas

  • 60 g svaiga ingvera

  • 1 pudele brendija vai laba degvīna

  • 200 g medus


1. Ingveru nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Tad pārlej ar brendiju vai degvīnu un atstāj uz vienu nedēļu ievilkties. Pudeli aizvāko, tur tumšā vietā un ik pa brīdim sakrata.


2. Pēc nedēļas šķidrumu izkāš. In-
gvera šķēles liek katliņā, samaisa ar medu un ūdeni, strauji uzvāra, tad nogriež uguni, uzliek vāku un atdzesē. Tad atkal liek šķidrumā, noslēdz pudeli un sakrata. Ja liķieris ir nedaudz duļķains, tad to var nostādināt un noliet vai izfiltrēt caur kafijas vārāmo filtru.


3. Uzglabā vēsā un tumšā vietā labi aizkorķētā pudelē. Pirms pasniegšanas liķieri nolej uz sieta. Ja nepieciešams, var izfiltrēt caur kafijas vārāmo filtru. Ar ingvera gabaliņiem var rotāt cepumus.