Var izmantot kā maizes šķēles, pārziestas ar krēmsieru, vai kā kēksu.
Sastāvdaļas
- 4 banāni
- 90 g sviesta
- 125 g cukura
- 1 ola
- 125 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- Sāls
- 1 tējkarote kanēļa
- 1/2 tējkarotes kardamona pulvera
Pagatavošana
1. Mīkstam sviestam pievieno cukuru un kuļ, līdz tas kļūst gaišs un gaisīgs, tad pievieno olu un turpina kult, līdz veidojas viendabīga, krēmīga masa.
2. Sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sāli, kardamonu un kanēli. Sauso sastāvdaļu maisījumu pakāpeniski pievieno krēmveida masai un lēni iemaisa.
3. Banānus notīra, sagriež mazākos gabaliņos un saspaida ar dakšiņu, tad pievieno masai un sajauc.
4. Taisnstūrveida kēksa cepamo formu ieziež ar mīkstu sviestu. Formā lej mīklu.
5. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādu temperatūrai, liek cepamo formu un maizi cep 1 stundu. Gatavību pārbauda, iedurot koka iesmiņu.
Ja iesmiņš ir aplipis ar mīklu, tad cepšana jāturpina vēl 5 minūtes.
Gatavo kēksu izņem no krāsns un ļauj padzist 10 minūtes. Tad kēksu izņem no formas un atdzesē pilnībā.