Pagatavo šo neticami gardo, ātri pagatavojamo un elementāro uzkodu, ko iesaka šefpavārs Mārtiņš Sirmais! Tā apvieno mīkstu, sulīgu kabaci ar kraukšķīgu siera un panko panējumu. Nepieciešams vien neliels skaits sastāvdaļu un tikai pāris minūtes cepšanai – un jūs iegūsiet aromātiskus, zeltainus kabaču gabaliņus. Recepte, ar kuru šefpavārs dalās TV kanāla 360 gatavošanas raidījumā “Dr. Sirmais”, būs lieliski piemērota gan vieglai maltītei, gan kā izcila piedeva jebkurai ēdienreizei.
Nepieciešams:
- Kabači vai cukīni;
- Olas;
- Panko rīvmaize;
- Rīvēts cietais siers;
- Baltvīna etiķis;
- Sāls.
Pagatavošana:
Kabačus sagriež ripiņās un apber ar sāli. Pēc tam vienā bļodā sajauc rīvmaizi ar rīvēto sieru.
Citā bļodā sajauc olas un pievieno nedaudz baltvīna etiķa.
Kabaču ripiņas iemērc olā, pēc tam rīvmaizes un siera maisījumā un liek uz siltas pannas.
Cep ne visai augstā temperatūrā, līdz kabači kļuvuši zeltaini brūni.
Pagatavošanas procesu skaties video!
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Abonē LASI.LV gadam vai kādu no "Latvijas Mediju" periodiskajiem izdevumiem 2026. gadam, un laimē 1500 eiro vai Philips kafijas automātu. Loterijas atļaujas nr. 8744.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu
-5.6 °C



















































































































































































































































