Brokoli salīdzina ar sparģeli, jo to gatavo tieši tikpat ātri – novāra sālsūdenī, strauji atdzesē, lai nezaudē savu košo krāsu, un apcep sviestā. Dārzeni izmanto gan zupās, gan salātos, gan sautējumos.
2 brokoļi• 2 burkāni• 1 sīpols• 1 ķiploka daiviņa • 2 olas• 150 g miltu • sāls, pipari• eļļa cepšan
Pagatavošana
Brokoļu ziedkopas, rīvētus burkānus, sagrieztu sīpolu un saspiestu ķiploku sablendē. Pievieno sakultas olas un miltus, sāli un piparus. Sakarsētā eļļā uz pannas liek nelielus plācenīšus – karotes lielumā – un nelielā karstumā cep no abām pusēm viegli zeltainus. Pasniedz ar bezpiedevu jogurtu, kurā iemaisa zaļumus: dilles, lociņus, kressalātus.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem
11.3 °C






















































































































































































































































