Selerijas saknē ir C un K vitamīns, B grupas vitamīni (B1, B2, B6, folāti), arī minerālvielas: kālijs, magnijs un kalcijs. Selerija ir bagāta ar šķiedrvielām un antioksidantiem, kas veicina gremošanu un atbalsta sirds-asinsvadu veselību.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 250 g maltās gaļas
  • 200 g selerijas saknes
  • 160 g kartupeļu
  • 80 g burkānu
  • 100 g sīpolu
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 litrs ūdens
  • sāls, melnie pipari
  • šķipsna malta ingvera
  • šķipsna muskatrieksta
  • pētersīļi, dilles

Pagatavošana

Notīra sīpolu un sagriež kubi­ņos. Uz vidējas uguns katlā uz­karsē eļļu un apcep sīpolu, līdz tas kļūst mīksts, 3–4 minūtes. Pielej karstu ūdeni un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. No­mizo kartupeļus, burkānus un selerijas sakni. Dārzeņus sagriež vidējos kubiņos, ber katlā un uz­vāra. Pēc tam vāra uz nelielas uguns kādas 10 minūtes. Malta­jai gaļai pievieno muskatriekstu, malto ingveru, sāli un piparus pēc garšas. Labi sajauc malto gaļu ar garš vielām un ar nelielu spē­ku atsit masu traukā, lai tā kļūst viendabīgāka. Izveido mazas gaļas bumbiņas un liek katlā. Pieber sāli un piparus pēc garšas. Vāra aptuveni 10 minūtes uz nelielas uguns, līdz visas sa­stāvdaļas gatavas. 

Pievieno sa­smalcinātus pētersīļus un dilles, samaisa, un zupa ir gatava.

Frikadeļu zupa ar selerijām.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem