Gards un samērā diētisks, turklāt ātri pagatavojams saldēdiens vieglām vasaras pusdienām - zemeņu un zefīra deserts.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 300 g zemeņu
  • 300 g turku jogurta
  • 1 paciņa vaniļas zefīra
  • 1 ēdamkarote cukura

Pagatavošana

Zemenes nomazgā, nosusina, nogriež kauslapiņas. Divas trešdaļas zemeņu sablendē ar cukuru. Atlikušās sagriež gabaliņos.

Bļodā samaisa jogurtu ar gabaliņos sagrieztiem zefīriem un kārto trauciņos, pārlej zemeņu biezeni, pārliek zemeņu gabaliņus. 

Atkārto nākamās kārtas, līdz trauciņš pilns. Dekorē ar ogām un piparmētras lapiņām.

Jogurta vietā var ņemt saldo krējumu, ko mazliet saputo. Deserts būs sātīgāks. 

Pirms pasniegšanas vismaz pāris stundu patur ledusskapī.