Vislabāk slāpes remdē tēja. Gatavojot ledustēju, var eksperimentēt. Tējas var jaukt kopā, neparastākai garšai pievienot dažādus augļus, ogas, sulas, var variēt ar saldumu un stiprumu, tāpat ledustēju var gatavot no pļavā salasītām tējām vai pagatavot tradicionālo citronu ledustēju, tikai ar nosacījumu, lai piedevas nenomāc tējas pēcgaršu.

Reklāma

Par labāko ledustējas pamatu uzskata zaļo tēju. Tā tonizē un atsvaidzina ādu, kā arī tieši karsta lieliski veldzē slāpes.

Ar stipru koncentrētu zaļo tēju nedrīkst aizrauties – dienā nav vēlams izdzert vairāk par 5 krūzītēm, 

bet atšķaidītu, piemēram, ledustējā, to var dzert, cik lien.

Apelsīnu ledustēja

Sastāvdaļas

  • 1 l ūdens
  • 5 tējas maisiņi
  • sauja piparmētras
  • 350 ml apelsīnu sulas
  • 3 tējkarotes svaigi spiestas citrona sulas
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • puse apelsīna

Pagatavošana

Apelsīns.

Piparmētras lapas un tēju aplej ar verdošu ūdeni, ļauj ievilkties un tad nokāš. 

Tējai pievieno apelsīnu sulu, cukuru, citrona sulu, ķā arī šķēlītēs sagrieztus apelsīnus.

Visu rūpīgi samaisa, atdzesē, pievieno ledus kubiņus. 

Dzērienu rotā ar svaigām piparmētras lapiņām, zemenēm. Dzer aukstu.