Kabačus var izmantot daudzveidīgi – pagatavot pamatēdienu, iekļaut salātu sastāvā, taisīt dažādus konservus un pat vārīt… ievārījumu. Šoreiz – kabaču lečo.
Reklāma
- 2 vidēji lieli kabači
- 500 g tomātu
- 500 g paprikas
- 500 g burkānu
- 500 g sīpolu
- dažas ķiploka daiviņas
- 200 ml eļļas
- 200 g cukura
- 60 g sāls
- 100 ml 9% galda etiķa
Kabačus nomizo un sagriež kubiņos. Burkānus nomizo un sarīvē, tomātus blanšē, nomizo un sagriež, papriku sablendē.
Uzkarsē eļļu, apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno burkānus un atkal apcep. Pieliek tomātus, papriku, sāli, piparus, cukuru, eļļu un etiķi un pasutina kādas 15 minūtes. Pieliek kabačus un pasautē 30–45 minūtes – atkarībā, cik cietus vai mīkstus tos vēlas. Liek karstu burkās un uzreiz aizvāko. Glabā vēsumā.