Ziemā kārtīgai maltītei kā piedeva noteikti piestāvēs šis kabaču un tomātu mērces kārtojums.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg kabaču
  • 100 ml eļļas
  • 400 g tomātu biezeņa
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 0,5 tējkarotes maltu melno piparu
  • 1 maza buntīte pētersīļu

Pagatavošana

  1. Nelielus kabačus nomazgā, sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Kabaču šķēles cep sakarsētā eļļā, līdz tās ir zeltainas.
  2. Tomātu biezeni uzkarsē, tam pievieno sāli, cukuru, maltos piparus un dažas minūtes pakarsē, tad pievieno sasmalcinātus pētersīļus.
  3. Sterilās burkās ielej dažas ēdamkarotes tomātu biezeņa, tad pamīšus liek apceptās kabaču šķēles un nedaudz tomātu biezeņa. Virsējā kārtā ir biezenis.
  4. Burkai uzliek sterilu vāciņu, nedaudz piegriež un liek sterilizēties 100 °C temperatūrā: 0,5 litra burkas 70 minūtes, litra burkas – 90 minūtes. Gatavās burkas aizvāko, apgāž, patur 30 minūtes, tad ļauj atdzist. Konservus uzglabā vēsā vietā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.