Ziemā kārtīgai maltītei kā piedeva noteikti piestāvēs šis kabaču un tomātu mērces kārtojums.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 1 kg kabaču
- 100 ml eļļas
- 400 g tomātu biezeņa
- 3 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes sāls
- 0,5 tējkarotes maltu melno piparu
- 1 maza buntīte pētersīļu
Pagatavošana
- Nelielus kabačus nomazgā, sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Kabaču šķēles cep sakarsētā eļļā, līdz tās ir zeltainas.
- Tomātu biezeni uzkarsē, tam pievieno sāli, cukuru, maltos piparus un dažas minūtes pakarsē, tad pievieno sasmalcinātus pētersīļus.
- Sterilās burkās ielej dažas ēdamkarotes tomātu biezeņa, tad pamīšus liek apceptās kabaču šķēles un nedaudz tomātu biezeņa. Virsējā kārtā ir biezenis.
- Burkai uzliek sterilu vāciņu, nedaudz piegriež un liek sterilizēties 100 °C temperatūrā: 0,5 litra burkas 70 minūtes, litra burkas – 90 minūtes. Gatavās burkas aizvāko, apgāž, patur 30 minūtes, tad ļauj atdzist. Konservus uzglabā vēsā vietā.