Šiem kabačiem ir Vidusjūras reģiona ēdienu garša – baltvīna etiķis, citrons, baziliks.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 4 nelieli tumši zaļie kabači (apmēram 1 kilograms)
  • 2 citroni
  • Liela bunte bazilika
  • 1 tējkarote balto piparu graudu

Marinādei

  • 1 l baltvīna vai ābolu etiķa
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 100 g cukura

Pagatavošana

  1. Marinādei katlā lej ūdeni, etiķi, pieber sāli, cukuru un uzvāra. Tad marinādi atdzesē.
  2. Kabačus nomazgā, sagriež 4 cm garos gabalos, tad katru ripu sadala 4 daivās.
  3. Citronus aplej ar verdošu ūdeni. Citroniem nogriež plānu miziņu.
  4. Bazilikam noplūc lapiņas.
  5. Bļodā sajauc kabaču gabaliņus ar citrona miziņām, bazilika lapiņām, piparu graudiem un pārlej ar atdzesētu marinādi. Kabačiem ļauj 24 stundas ievilkties.
  6. Kabačus ar marinādi liek katlā, visu uzvāra un uz lēnas uguns karsē 2 minūtes. Tad kabačus un citrona miziņas ar putu karoti saliek sterilās burkās. Katlā palikušo marinādi uzvāra un pārlej burkās saliktajiem kabaču gabaliņiem. Burkas aizvāko ar steriliem vākiem un uzglabā sausā tumšā vietā. Pirms atvēršanas burkas jāiztur 1–2 nedēļas, lai kabači ievelkas.

Nomizotos citronus var uzglabāt ledusskapī un izspiest sulu, marinējot gaļu vai zivis, vai arī to ēdot pārrasināt ar svaigu citrona sulu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.