Lai gan ar čili piparu pulveri var labāk variēt pikantumu, svaigas pākstis šajos salātos garšo labāk, ja vien nepārdozē.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 prāvas saujas spinātu
  • 1 kolrābis
  • 1 mango
  • 60 g kaltētu dzērveņu
  • 30 g ciedru riekstu
  • 50 g konservētas kukurūzas
  • ½ sarkanā čili pāksts
  • ½ buntītes koriandra

Mērcei:

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote laima sulas
  • 1 tējkarote apelsīnu sulas
  • sāls

Pagatavošana

Mango nomizo, mīkstumu atdala no kauliņa un sagriež gabaliņos. Čili pākstij iztīra sēklas un mīkstumu smalki sakapā. Koriandra lapiņas noplūc no kātiņiem, dzērvenes rupji sakapā. Mērcei paredzētās sastāvdaļas pilda bļodā un rūpīgi samaisa. 

Tad mērcē iecilā visas salātu sastāvdaļas. Pievieno pannā apgrauzdētus ciedru riekstus.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu