Lai gan ar čili piparu pulveri var labāk variēt pikantumu, svaigas pākstis šajos salātos garšo labāk, ja vien nepārdozē.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 2 prāvas saujas spinātu
- 1 kolrābis
- 1 mango
- 60 g kaltētu dzērveņu
- 30 g ciedru riekstu
- 50 g konservētas kukurūzas
- ½ sarkanā čili pāksts
- ½ buntītes koriandra
Mērcei:
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ēdamkarote laima sulas
- 1 tējkarote apelsīnu sulas
- sāls
Pagatavošana
Mango nomizo, mīkstumu atdala no kauliņa un sagriež gabaliņos. Čili pākstij iztīra sēklas un mīkstumu smalki sakapā. Koriandra lapiņas noplūc no kātiņiem, dzērvenes rupji sakapā. Mērcei paredzētās sastāvdaļas pilda bļodā un rūpīgi samaisa.
Tad mērcē iecilā visas salātu sastāvdaļas. Pievieno pannā apgrauzdētus ciedru riekstus.