Ragū ir ēdiens, kas ir pagatavots no sīki sagrieztas sautētas gaļas vai dārzeņiem. bet šajā receptē galvenajā lomā ir dažādas sēnes.
Sastāvdaļas
- 500 g sēņu (baraviku, apšu beku, gaileņu)
- 1 neliela ziedkāposta galviņa
- 3 kartupeļi
- 2 burkāni
- 1 puravs
- pusglāze piena
- 100 g kausētā siera
- 1 buljona kubiņš
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- pētersīļi pārkaisīšanai
- eļļa cepšanai
- malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
Puslitrā verdoša ūdens izšķīdina buljona kubiņu, pieliek šķēlītēs sagrieztus kartupeļus, burkānus, ziedkāposta rozetes un vāra 5 minūtes. Pievieno tomātu pastu, katlam uzliek vāku un uz mazas uguns vāra, līdz saknes gatavas.
Sagriež sēnes un puravu, apcep uz pannas sakarsētā eļļā. Pielej pienu. Kad tas uzkarsis, pieliek nelielos gabaliņos sagrieztu kausēto sieru un garšvielas.
Tiklīdz kausētais siers izkusis, pienā pagatavoto sēņu maisījumu pievieno dārzeņiem un visu samaisa. Iegūto ragū pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.