Kad kabaču un ķirbju ir par daudz un ražīgos dārzeņus vairs negribas ēst nemaz, tad ir labi, ja palaimējas atrast labu recepti un tie atkal iegaršojas no jauna.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg cukīni
  • 4 vidēji sīpoli
  • 4 ēdamkarotes sāls

Marinādei

  • 300 ml baltvīna etiķa
  • 80 ml ūdens
  • 125 g cukura
  • 1½ ēdamkarotes sinepju sēklu
  • 1 tējkarote diļļu sēklu
  • 1 tējkarote kurkumas pulvera

Pagatavošana

  1. Cukīni ar mizojamo nazi sagriež gareniski plānās šķēlēs. Sīpolus notīra un sagriež šķēlēs. Tad sagrieztos dārzeņus liek sietā virs bļodas, pārkaisa ar sāli, ierīvē un atstāj uz dažām stundām, lai atsulojas. Tad ar rokām nospiež lieko šķidrumu un šķēles saliek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu.
  2. Marinādei katliņā lej ūdeni, etiķi, pievieno cukuru, sinepju sēklas, diļļu sēklas un kurkumas pulveri. Uzvāra un vāra 2 minūtes.
  3. Nosusinātās cukīni un sīpola šķēles kārtām liek sterilās burkās, tad pārlej ar marinādi, lai tā pilnībā nosedz dārzeņus. Burkas aizvāko ar steriliem vākiem. Kad marināde ir atdzisusi, burkas saliek ledusskapī vai vēsā vietā.
  4. Marinētās cukīni šķēles var ēst kā uzkodas vai izmantot sviestmaižu gatavošanai.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.