Šīs kūciņas drīzāk var saukt par plāceņiem vai pat biezajām pankūkām, jo plakanās kūkas tiek ceptas nepiedegošā pannā uz plīts virsmas.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 250 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 125 g sviesta
  • 100 g pūdercukura
  • 50 g korinšu
  • 50 g gaišo rozīņu
  • 1 tējkarote garšvielu pulvera (kanēlis, krustnagliņas, kardamons, ingvers u. c.)
  • ½ citrona rīvētas miziņas
  • 1 sakulta ola
  • 1 tējkarote piena


Pagatavošana

1. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, ber bļodā vai blendera traukā. Pievieno sasmalcinātu sviestu un ar pirkstiem sajauc drupaču konsistencē, pievieno kaltētos augļus, cukuru, garšvielu pulveri, citrona miziņu un sajauc.

2. Olām pievieno pienu, samaisa, pievieno drupačām un samīca viendabīgu mīklu. Mīklu liek uz virsmas, kas nokaisīta ar miltiem, un izrullē 5 mm biezumā. Izspiež apļus, kuru diametrs ir 5 cm. 

3. Nepiedegošu pannu uzkarsē, ja nepieciešams, uzlej nedaudz eļļas, liek plakanās kūkas un apcep no katras puses pa 3 minūtēm, līdz tās ir zeltainas. Pasniedz siltas, pārkaisītas ar cukuru vai pārlietas ar kausētu sviestu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.