Patlaban ir rabarberu sezona, tādēļ iedvesmai recepte, pie kuras būs nedaudz jāpiepūlas, taču rezultāts būs ļoti gards.
Sastāvdaļas
Mīklai:
- 300 g miltu
- 120 g cukura
- 100 g sviesta
- 100 g skābā krējuma
- 4 lielas olas
- 6 ēdamkarotes mandeļu pārslu
- ¾ tējkarotes cepamā pulvera
- ¾ tējkarotes vaniļas esences
- pustējkarote sāls
Glazūrai:
- 300 g sagrieztu rabarberu
- 200 g brūnā cukura
- 100 g sviesta
Pagatavošana
Pannā izkausē sviestu kopā ar brūno cukuru, kamēr masa sāk burbuļot. Masu lej veidnē, uz tās izkārto rabarberus vienā kārtā. Lielā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, mandeles un sāli. Citā bļodā cukuru saputo kopā ar sviestu, kamēr cukurs izkusis un masa ir viegla un gaisīga. Pa vienai piesit olas, rūpīgi ieputo. Iemaisa vaniļas esenci.
Pievieno sausās sastāvdaļas. Tad pakāpeniski pieliek skābo krējumu.
Gatavo masu pārlej rabarberiem.
Cep kūku 160 °C aptuveni 75 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot koka irbulīti, – ja tas ir sauss, kūka ir gatava. Atdzesē 10 minūtes.
Kūku apgriež otrādi, lai rabarberi ir pa virsu.