Lielbritānijā iecienīto tā saucamo ganu pīrāgu var gatavot dažādi, ka tikai maltā gaļa kārtīgi sacepta ar dārzeņiem, ko pabiezā kārtā liek cepamtraukā un pārklāj ar kartupeļu biezputru.

Reklāma

Ātri un ērti pīrāgu iespējams pagatavot no Rūjienas novada mājražotājas Sandras Vilnes, zīmola "Sandriņas ievārījumi" autores pagatavotajiem sēņu kaviāra salātiem.

Sastāvdaļas

  • 1 puslitra burciņa sēņu kaviāra
  • 400 g kartupeļu biezputras'
  • 80 g labi kūstoša siera.

Gatavošana

Uz cepamās veidnes pamatnes vienmērīgā kārtā uzklāj sēņu kaviāru. 

Tāpat vienmērīgā kārtā pāri pārliek kartupeļu biezputru, ko pārkaisa ar sarīvētu sieru.

Liek veidni iepriekš līdz 200 °C uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 min, līdz pīrāgs kārtīgi izkarsis.

Pasniedz ar brūkleņu ievārījumu, marinētiem gurķiem, skābiem kāpostiem.

Izmantota informācija no www.garsigalatvija.lv.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.