Izdevniecības "Latvijas Mediji" izdotajā grāmatā "Cepamprieks" meklējiet plašu saturu par dažādiem miltu veidiem, mīklas sastāvdaļām un mīklu gatavošanas paņēmieniem, arī receptes maizei, kūkām, cepumiem, raušiem, plātsmaizēm un citiem gardumiem, kā arī pamatēdieniem ar miltu piešprici. Ieskatam - viena no Lolitas Šelvahas receptēm!

Kūka ar olbaltumu un ogām

Sastāvdaļas

250 g sviesta, 200 g majonēzes, ½ glāze cukura, 4 glāzes miltu, 2 ēd. k. piena, ½ tējk. sodas

Pildījumam: 1 olas baltums, ½ litrs ievārījuma vai saldētu ogu (zemeņu, aveņu, melleņu)

Pagatavošana

1. Atdzesētu sviestu sagriež smalkos kubiņos, pievieno cukuru, majonēzi, pienu un sajauc.

2. Miltiem pievieno sodu, samaisa, piesijā majonēzes masai un samīca. 

Mīklu sadala četrās daļās un liek uz 30–40 minūtēm ledusskapī, lai atdziest.

3. Katru mīklas daļu izrullē, liek apaļā formā un izcep četras pankūkas.

4. Pildījumam savieno atdzesētu ievārījumu vai ogas ar olas baltumu un saputo gaisīgu.

5. Ogu krēmu ziež starp kūkas kārtām. Kad kūka sakārtota, tad palikušo krēmu ziež uz virsmas un gar malām.

6. Kūkas virsu rotā ar ogām.

Grāmata "Cepamprieks'.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.